DPS Bar: Primitivizam, bahaćenje i produbljivanje razlika nikad nije bilo, niti će biti svojstveno Baru

DPS Bar: Primitivizam, bahaćenje i produbljivanje razlika nikad nije bilo, niti će biti svojstveno Baru

U noći nakon izglasavanja nove Vlade Crne Gore, imali smo sličan scenario poput onog koji se dogodio 30. avgusta. Otpočelo je “slavlje”, ali uz zastave tuđe države, kazali su iz barskog DPS-a.

"Pjevale su se pjesme o Srbiji i Kosovu. Kao da nijesmo u Crnoj Gori, u multietničkom Baru. Neko je želio da se te noći, kada je izabrana nova Vlada, građani u svojim domovima ne osjećaju sigurno. Na sve to, imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, neodgovornost pristalica novoizglasane apostolske Vlade, dodatno će doprinijeti da ni u narednom periodu ne možemo očekivati pad broja zaraženih novim korona virusom", navode iz OO DPS Bar.

Iz ove partije ističu da takav primitivizam, bahato ponašanje i produbljivanje razlika među građanima, nikad nije bilo, niti će biti svojstveno Baru i Crnoj Gori.

"Crna Gora je sekularna država, država u kojoj se decenijama afirmišu ljudska i manjinska prava. U našoj državi postoje zakoni koji će onemogućiti projekat stvaranja teokratske i nacionalističke Crne Gore. A postoje i građani Bara, svi mi koji ćemo čuvati mir i multietnički sklad, međuvjersku i međunacionalnu toleranciju, razumijevanje i poštovanje.  A onima koji žele ukaljati Bar kao simbol moderne Crne Gore, Demokratska partija socijalista ali i ponosni Barani i Baranke to neće dozvoliti", zaključuju iz baeskog DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.