BiH: Preminule 42 osobe, 975 novozaraženih
Ilustracija

BiH: Preminule 42 osobe, 975 novozaraženih

Uposljednja 24 časa u Bosni i Hercegovini (BiH) umrle su 42 osobe koje su bile zaražene koronavirusom. Zaraza je utvrđena kod još 975 osoba, među testiranih više od 2.700 uzoraka.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva. Takođe je saopšteno da je od testiranih 1875 uzoraka, virus korona potvrđen kod 685 osoba.

"Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u Federaciji BiH. Do sada je testirano ukupno 289.540 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 60.081 osobe", navode u Zavodu za javno zdravstvo.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je više od 40.000 pacijenata, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 233 pacijenta.

Trenutno je aktivno 18.211 slučajeva pozitivnih na koronavirus.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.