Rastoder: Crna Gora ulazi u jedan od najneizvjesnijih perioda, teško pronaći i minimum optimizma
Rifat Rastoder

Rastoder: Crna Gora ulazi u jedan od najneizvjesnijih perioda, teško pronaći i minimum optimizma

Crna Gora, poslije formiranja nove Vlade, ulazi u jedan od najneizvjesnijih perioda postojanja i teško je pronaći i minimum optimizma, ocijenio je bivši funkcioner Socijaldemokratske partije Rifat Rastoder.

On je kazao da maksimalno uvažava činjenicu da su bile neophodne političke promjene, i da je primjetan pokušaj da se sa sastavom Vlade napravi otklon od izvornih političkih matrica.

“Bojim se da Crna Gora, naravno, i svi mi zajedno sa njom, ulazimo u još jedan od, možda, i najneizvjesnijih perioda postojanja”, neveo je Rastoder na Fejsbuk profilu.

On je kazao da je, zbog izrazite ideološke heterogenosti i političke retrogradnosti većine konstituenata nove Vlade i nedovoljnog političkog i profesionalnog (bar u oblastima kojima će se baviti) iskustva većine njenih članova, teško pronaći i minimum optimizma.

“Na stranu još njen naglašeni jednovjerski-klerikalni karakter”, dodao je Rastoder.

On je naglasio da ga još više brine konfuzija i nesnalaženje takozvane građanske-suverenističke političke većine, čiji su djelovi i omogućili konstituisanje ove i ovakve vlasti.

“Sve potvrđuje da je, pogotovu, ovoj političkoj grupaciji neophodna nova energija, možda u formi nekog novog demokratskog saveza građana - suverenista, uključujući i sve zainteresovane nevladine organizacije i postojeće partije, ali sa potpuno novim političkim predvodništvom”, kazao je Rastoder.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.