Marković: Sinoćna proslava u Nikšiću izraz primitivizma
Jelena Marković, Foto: LP

"Ljubav liberala jača od nove Vlade"

Marković: Sinoćna proslava u Nikšiću izraz primitivizma

Jelena Marković, v.d. predsjednica Opštinskog odbora Liberalne partije (OOLP) u Nikšiću upitala je premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića ima li odgovor na sinoćnu proslavu formiranja Vlade, koja je kako navodi mahom obilježena "trobojkama", i da li to znači početak "zatiranja svega crnogorskog.

"Je li barjačenje nepostojećim i tuđim zastavama po Nikšiću u čast proslave Vašeg izbora ta demokratija o kojoj govorite, da li je kršenje mjera rad u interesu naroda o kojem ste govorili u ekspozeu? Zbog sinoćnjih scena u Nikšiću uzdanice nad tobom i nebo plače", poručuje Marković.

Navodi da su građani širom Nikšića gledali scene koje su "oličenje huliganstva, mržnje, primitivizma koje hara među ostrašćenim i zavedenim grupama građana koji kliču, viču, burliču i mašu tuđim zastavama uz pjesme o svemu što nije crnogorsko i šalju jasne provokatorske poruke, kao i mnogo puta do sada".

"Tu su i oni koji šenluče vatrenim oružjem uz ogavne poruke, i ne samo da izazivaju nacionalnu mržnju već i direktno podstiču sukobe i nasilje", izričita je Marković.

Poručila je da će se nepoštovaoci svega crnogorskog, stidjeti svojih djela jer ovim kako ističe kaljaju slobodarski Nikšić, siju nemire, pretenduju na ono što se ne može postići niti će im nikšićani dozvoliti.

"Upravo su ovakvi postupci odraz onog što takvi pojedinci nose u sebi, letite poneseni trenutnom slavom ali i ne zaboravite da ko visoko leti - nisko pada", naglašava Marković, dodajući da tako bude nemir i pokazuju svoje pravo lice.

Ističe da sve to nema težinu, koliku ima prkos i iskrena ljubav u dostojanstvu građanske Crne Gore i svakog liberala koji će i ovaj put, kao i uvijek do sada, ustati da nedozvoljavajući da se bilo ko poigrava sa Crnom Gorom.

"Ovaj grad je nešto sasvim drugo i upravo vam hvala što postupcima doprinosite buđenju Nikšićana u čijim srcima tuče srce predaka, antifašista, koji su se za Crnu Goru borili ne štedeći se ni snagom ni krvlju ni životom. Pokazaćemo vam koliko nas ima da vam ne dozvolimo ovakve cirkusantske poteze, ali ne na vaš način nego dostojansveno, prkosno i sa iskrenom ljubavlju prema Crnoj Gori, jer bliži se mart i ponovno rađanje crnogorskog Nikšića. Nikšić je kolijevka slobode", zaključila je Marković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.