Joanikije: Ljekari su na izmaku snaga, herojski se bore za svaki život,  poštujmo mjere
Vladika Joanikije

Joanikije: Ljekari su na izmaku snaga, herojski se bore za svaki život, poštujmo mjere

Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije pozvao je građane Crne Gore da poštuju mjere propisanih od strane zdravstvenih radnika, poručujući da su to mjere "zasnovane na medicinskom znanju i iskustvu".

"Širenje epidemije koronavirusa, sve više zabrinjava sveukupno čovječanstvo, uključujući i narod Crne Gore. Mnoge porodice su u žalosti zbog gubitka svojih članova koje je odnio ovaj smrtonosni virus, a još veći je broj onih čiji se članovi liječe od istog virusa u bolnicama ili u svojim domovima", naveo je vladika Joanikije.

Poručuje da se "divimo ljekarima i medicinskom osoblju koji se već mjesecima bez predaha i odmora herojski bore za svakog oboljelog, ali svako od nas treba da bude zabrinut i za njihovo zdravlje".

"Znamo da su mnogi od njih već na izmaku svojih snaga. Sa molitvom Bogu da svim oboljelima daruje iscjeljenje, ljekarima krepost i izdržljivost, a sa nadom da ćemo ubrzo, uz Božiju pomoć, koristeći se dostignućima medicine i uz herojski podvig ljekara uskoro pobijediti ovu opasnu i zlokobnu pošast, pozivamo sve pravoslavne hrišćane i sve ljude dobre volje da se i dalje drže svih neophodnih mjera zasnovanih na medicinskom znanju i iskustvu", naglasio je Joanikije.

Dodao je da će građani na takav način kao odgovorna i civilizovana zajednica najbolje pomoći bolesnima i njihovim porodicama, dati snažnu ljudsku podršku ljekarima, a zdrave zaštiti od novih obolijevanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.