Od utorka gorivo skuplje i do tri centa
ilustracija

Od utorka gorivo skuplje i do tri centa

Eurodizel i lož-ulje najvjerovatnije će od utorka poskupiti tri centa po litru, dok će cijene eurosupera 95 i 98 biti veće dva, odnosno jedan cent, pišu Vijesti.

To znači da bi cijena dizela mogla porasti sa 99 centi na 1,02 eura po litru, a lož ulja sa 97 centi na jedan eura. Očekuje se da cijene eurosupera 95 i 98 budu 1,13 eura, odsnosno 1,16 eura.

U te kalkulacije i očekivanja nije uračunat petak, posljednji dan trgovine na međunarodnom tržištu, ali su slabi izgledi da se u pogledu konačnih cijena šta bitnije promijeni.

Ministarstvo ekonomije će u ponedjeljak zvanično saopštiti cijene goriva za naredne dvije sedmice.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt’s Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Kalkulacije dvosedmičnog usklađivanja državi dostavljaju domaće naftne kompanije, a provjerava ih i potvrđuje Ministarstvo ekonomije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.