40 dana od smrti Amfilohija, vjernici će moći tokom cijelog dana da se poklone i zapale svijeću
Mitropolit Amfilohije Radović

Liturgija bez prisustva vjernika i novinara

40 dana od smrti Amfilohija, vjernici će moći tokom cijelog dana da se poklone i zapale svijeću

Povodom 40 dana od upokojenja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) objavila je da će se molitveni spomen obaviti u nedelju 6. decembra na praznik svetog Amfilohija Ikonijskog, služenjem svetih liturgija i četrdesetodnevnog pomena u svim parohijskim i manastirstirskim crkvama u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i Eparhiji budimljansko-nikšićkoj.

U Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici toga dana biće služena Sveta arhijerejska Liturgija u kojoj će učešće uzeti više arhijereja Srpske Pravoslavne Crkve.

"Imajući u vidu ozbiljno epidemiološko stanje u Crnoj Gori, a shodno preporukama nadležnih zdravstvenih institucija i zvaničnim stavom i blagoslovom naše Crkve, Liturgiji će prisustvovati isključivo sveštenstvo i monaštvo, dok će svim vjernicima biti omogućeno da tokom cijelog dana prilaze i poklone se grobu blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, pomole se i zapale svijeću za pokoj njegove duše", navodi se u saopštenju, dodajući da će Sveta Liturgija biti zatvorena za sve novinarske ekipe, ali da će biti obezbijeđen direktan video i audio prenos koji će se emitovati putem internet sajtov Mitropolije i radija Svetigora.

Nalazeći se u periodu božićnog posta, kada je duhovni život svakog vjernika intenzivniji i duhovno sadržajniji, iz MCP su podsjetili da se za sve duhovne potrebe koje vjernici imaju, kao i u prethodnom periodu, interesuju kod svojih parohijskih sveštenika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.