Pisonero: Imenovanje nove vlade predstavlja pozitivan korak naprijed

Pisonero: Imenovanje nove vlade predstavlja pozitivan korak naprijed

Imenovanje nove vlade u Crnoj Gori predstavlja pozitivan korak naprijed, nakon izbora u avgustu i konstituisanja novog parlamenta, kazala je portparolka Evropske komisije (EK) Ana Pisonero Hernandez.

Ona je Televiziji Crne Gore kazala da EK pozdravlja posvećenost nove vlade reformskoj agendi Evropske unije (EU).

“Radujemo se saradnji sa crnogorskom vladom i parlamentom na reformama i prioritetima vezanim za EU, u interesu svih građana”, navela je Pisonero Hernandez.

U Briselu su konstatovali i da je Crna Gora dobro napredovala u procesu pristupanja Uniji, ali da je potrebno preduzeti dalje korake, prenosi portal Rtcg.

“Mjeseci koji su pred nama moraju se iskoristiti za produbljivanje i ubrzanje političkih i ekonomskih reformi, posebno u oblasti vladavine prava, gdje je sljedeća prekretnica ispunjavanje privremenih mjerila u vladavini prava, poglavlja 23 i 24”, navela je Pisonero Hernandez.

Iz Komisije su kazali da Izvještaj o Crnoj Gori za ovu godinu daje koristan nacrt o tome kako ubrzati pristupni put Crne Gore ka Uniji.

“EU je u potpunosti posvećena nastavku podrške procesu pristupanja Crne Gore Uniji, kao i ekonomskom oporavku nakon krize COVID-19, kroz sprovođenje Ekonomskog i investicionog plana za zapadni Balkan, kako bi podstakla ekonomski oporavak i ubrzala rast“, naveli su iz EK.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.