Krivokapić: Neće Crna Gora postati druga srpska država, da porodica bude ćelija našeg bića a ne partija

Rad će biti jedino mjerilo Vlade

Krivokapić: Neće Crna Gora postati druga srpska država, da porodica bude ćelija našeg bića a ne partija

Novi premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić se u prvom javnom obraćanju zahvalio građanima na permanentnoj podršci poručujući da nova Vlada ima samo jedan zadatak - da ih ne razočara.

"Osnovni element je očekivanje i realizacija, nismo željeli da dajemo obećanja jer podaci koje imamo nisu tačni. Imamo čudnovatu statistiku koja se razlikuje se od statistike određenih ministarstva. Podaci moraju biti bez redundantnosti", rekao je.

Kazao je da njegov stil nije kritikovanje već rad i to će biti moto nove Vlade.

"Rad će biti jedino mjerilo Vlade.Nema toga koji može napraviti rezultat za 200 dana. Organizacione promjene su takve da traže najmanje tri mjeseca.", rekao je novi predsjednik Vlade.

Istakao je da je ova Vlada kritikovana bez da je išta uradila, i dobro i loše.

"Mi smo Vlada koja nema još nikakvo djelo, osim ekspozea i predstavljanja ovih briljantnih ljudi. Ako je moj grijeh to što nisam nosio masku i što sam glasao sam za sebe neka mi to onda bude jedini sukob interesa.Javno sam se izvinio i pokazao da svojim primjerom da nisam svjedočio onako kako treba. Ja se kajem zbog toga i imam dokaze da sam negdje prebolovao kovid a da ni sam nisam znao", kazao je premijer.

Pozvao je da svi zajedno "radimo za bolju Crnu Goru koju ćemo ostaviti svojim potomcima" i dodao da je ministrima koji su se vratili u Crnu Goru da istoj doprinesu zamjereno iz različitih razloga.

"Treba li bolje svjedočanstvo rodoljublja to što su se školovani vratili u svoju zemlju. Dajemo znanje i vještine koje smo naučili i nemamo šta više".

On se zahvalio na podršci svojoj porodici.

"Dajte da vratimo snagu porodicu kao ćeliju našeg bića a ne da to bude partijska ćelija. Džaba vam sve ako nemate vrline, dođemo i prođemo, na kratkom smo putu koji mora da bude častan", kazao je Krivokapić.

Pozvao je novinare da prozovu svakog ministra koji ne dođe u 7 i ode u 3.

"Naučimo da je mjera rad, kako bi učinili Crnu Goru prosperitetnom", poručio je Krivokapić.

On je kazao da su već pripremljene izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti i vjeruje da će to biti prvi konretni korak.

Najavio je intenzivne razgoore u prvoj sedmici sa svim ambasadorima te naglasio da su EU integracije politčka volja.

Od prvog dana će se novi sastav Vlade brinuti da Crna Gora bude ekološka te najavio  Zakona o budžetu do 20. decembra  ističući da od Centralne banke nemaju adekvatnu podršku.

"Želimo da isplaćujemo plate i penzije, da nastavimo da živimo sa kovid moramo više ulagati u zdravstvu, moramo da promijenimo obrazovanje. Moramo imati drugačiji pristup.", kazao je Krivokapićističući da se budžet za 10 dana ne može napraviti bitno drugačijim.

Ponovio je da žali zbog protjerivanje ambasadora Srbije Vladimira Božovića naglašavajući da se tako ne jačaju odnosi dvije zemlje.

"Neće Crna Gora postati druga srpska država, Crna Gora je nezavisna i takva će ostati a mi ćemo njegovati najbolje odnose sa susjedima"  kazao je odgovarajući na pitanje novinara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.