Počela masovna vakcinacija u Moskvi
Ilustracija

Počela masovna vakcinacija u Moskvi

Proces masovne vakcinacije protiv virusa korona u Moskvi je pokrenut, za pet sati prijavilo se 5.000 ljudi, izjavio je gradonačelnik ruske prijestonice Sergej Sobjanjin.

"Pokrenuli smo ovaj komplikovani proces vakcinacije. Za prvih pet sati prijavilo se već 5.000 ljudi, u pitanju su profesori, doktori, socijalni radnici i svi oni kojima je zdravlje ugroženo zbog profesije kojom se bave", rekao je.

Oglasilo se i Ministarstvo odbrane Rusije, a zamjenik ministra Timur Ivanov saopštio je da je do sada vakcinisano više od 7.000 vojnika.

"Na raspolaganju imamo 14.500 doza, podijelili smo ih po vojnim okruzima, a prvi su dobili Sjeverni i Centralni. Do sada smo vakcinisali 7.175 vojnika", pojasnio je on.

Prethodno je Ministarstvo trgovine Rusije saopštilo da je ukupno do sada proizvedeno skoro dva miliona doza ruske vakcine "Sputnjik V".

U saopštenju je navedeno i da će obim proizvodnje ove vakcine postepeno i da se uvećava kako bi bilo dovoljno da se kompletira masovna vakcinacija građana.

Sputnjik

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.