Bečić: Skupština će raditi na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom
Foto: Skupština Crne Gore

Bečić: Skupština će raditi na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom

Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, sastao se danas sa predstavnicima NVO posvećenim zaštiti prava osoba sa invaliditetom - Marinom Vujačić, iz Udruženja mladih sa hendikepom, Goranom Macanovićem, iz Saveza slijepih i Milisavom Koraćem, iz Saveza udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju "Naša inicijativa“.

Konstatujući složen položaj osoba sa invaliditetom u crnogorskom društvu, Bečić je izrazio spremnost da novi skupštinski saziv, kroz zakonodavne i nadzorne aktivnosti, pruži doprinos unapređenju položaja osoba sa invaliditetom (OSI).

Osvrnuvši se na dosadašnju konstruktivnu saradnju Parlamenta sa navedenim nevladinim organizacijama, on je izrazio otvorenost za nastavak i intenziviranje saradnje na nivou nadležnih skupštinskih radnih tijela.     

Sastanak je bio prilika za razgovor o položaju osoba sa invaliditetom, kao i o poteškoćama sa kojima se suočavaju u ostvarivanju svojih prava.

U tom kontekstu, Bečić je naveo, da je u cilju olakšanog boravka licima sa invaliditetom u Plenarnoj sali Skupštine Crne Gore, pored pristupne rampe, obezbijeđeno i mjesto sa kojeg se moguće direktno obratiti.         

"Sagovornici su upoznali predsjednika sa aktuelnim projektima, izrazivši očekivanje da će Skupština Crne Gore nastaviti sa aktivnostima na stvaranju pretpostavki, koje će u potpunosti  omogućiti nesmetane uslove za kretanje i rad osoba sa invaliditetom", poručuje se u saopštenju Skupštine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.