Policajac Premović osumnjičen za ubistvo supruge na liječenju u bolnici u Dobroti
Bolnica Dobrota

Kako bi ljekari ustanovili koja mu je terapija potrebna

Policajac Premović osumnjičen za ubistvo supruge na liječenju u bolnici u Dobroti

Granični policajac iz Berana Puniša Premović (47), kojem je sudija za istragu bjelopoljskog Višeg suda Vanja Rakonjac odredila pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo člana porodice, upućen je na liječenje u Psihijatrijsku ustanovu Dobrota kod Kotora, piše Dan.

“On je odveden u Dobrotu kako bi ljekari ustanovili koja mu je terapija potrebna. Nakon toga će biti vraćen u Bijelo Polje i tek onda će biti odlučeno o daljim aktivnostima u ovom predmetu”, kazala je sudija Rakonjac.

Ona je dodala da je Premović upućen u Dobrotu na predlog sudskog ljekara-psihijatra koji ga je pregledao.

“Premoviću je pritvor određen zbog težine djela, kao i zbog opasnosti od uticaja na svjedoke. Svjedoci su djeca, tako da će tokom istražnog postupka morati da budu saslušana”, rekla je sudija Rakonjac.

Premoviću je stavljeno na teret da je 18. novembra, u večernjim satima, hicem iz službenog pištolja usmrtio svoju suprugu. Za ovo djelo je propisana kazna od najmanje deset godina zatvora, a najviše dugotrajna vremenska kazna.

“Znam da sam popio dosta alkohola i da sam po dolasku kući razgovarao sa suprugom. Nije mi odgovaralo nešto što mi je odgovorila, i više se ničega ne sjećam”,  kazao je na saslušanju Premović, koji sa sad već pokojnom suprugom ima troje djece, od kojih najmlađe ima četiri i po godine, a najstarije 19 godina.

Prema saznanjima Dana, nakon hapšenja je utvrđeno da Premović ima 2,80 promila alkohola u krvi.

Inače, njemu je tokom ispitivanja pozlilo, pri čemu se onesvijestio i udario glavom u betonski pod.

Dr Dragana Čukić je izvršila obdukciju i utvrdila da je smrt kod Ivane Premović nastupila usled povreda od jednog projektila u desnom pazušnom dijelu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.