Interpol: Moguće kriminalne radnje u vezi sa vakcinom protiv korone
Ilustracija

Interpol: Moguće kriminalne radnje u vezi sa vakcinom protiv korone

Interpol je danas upozorio svoje 194 članice da se pripreme za moguće akcije organizovanog kriminala vezano za vakcine protiv korona virusa.

Agencija za međunarodnu policijsku saradnju upozorava na "potencijalnu kriminalnu aktivnost povezanu sa falsifikovanjem, krađom i ilegalnom promocijom vakcina protiv Kovid-19 i gripa".

Interpol je naveo da su već primijećeni "promocija, prodaja i davanje lažnih vakcina" protiv korona virusa.

"Dok se približavaju odobrenje i široka distribucija nekoliko Kovid-19 vakcina, biće presudno da se osigura bezbjednost lanca snabdijevanja i da se identifikuju ilegalne veb lokacije koje prodaju falsifikovane proizvode", saopštio je Interpol.

Generalni sekretar Interpola Jirgen Stok rekao je da je važno da vlasti budu što spremnije za sve buduće kriminalne aktivnosti povezane sa Kovid-19 vakcinama.

Interpol je upozorio i na opasnost od cirkulacije lažnih testova na korona virus.

Interpolova jedinica za sajber kriminal nedavno je identifikovala oko 3.000 internet lokacija povezanih sa apotekama za koje postoji sumnja da prodaju falsifikovane i ilegalne ljekove ili medicinsku opremu.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.