Džonson: Čekaću svoj red na vakcinu protiv korone, neću da budem prioritet
Boris Džonson

Džonson: Čekaću svoj red na vakcinu protiv korone, neću da budem prioritet

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da će čekati svoj red da dobije vakcinu protiv koronavirusa i da neće da bude prioritet, saopštila je britanska vlada.

Posle vijesti da je u Velikoj Britaniji odobrena vakcina kompanija Fajzer i BioNTeka, neimenovani portparol britanske vlade je rekao da Džonson svakako neće da dobije vakcinu koja je namijenjena nekome koje je izuzetno ugrožen i treba da je primi prije njega.

Džonson sa 56 godina, i koji je prošlog proljeća zaražen korona virusom, nalazi se u osmoj od devet grupa prioriteta za dobijanje vakcine.

U prvoj grupi su osobe koje žive u staračkim domovima, a potom ljekari zdravstveni radnici i osobe starije od 80 godina.

Džonson je krajem septembra rekao da je u boljoj formi posle dijete koju je morao da drži zbog prekomjerne tjelesne težine.

"Kad dostignete 111 kilograma kao ja za visinu od oko 178 centimetara, onda je dobra ideja smršati, i to sam i uradio", dodao je britanski premijer.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.