Kosovo: 14 preminulih i 555 novoinficiranih osoba
Foto: Printscreen

Kosovo: 14 preminulih i 555 novoinficiranih osoba

Na Kosovu je u protekla 24 sata registrovano 14 smrtnih slučajeva od posljedica COVID -19, dok je još 555 novoinficiranih od ukupno 1.340 testiranih osoba, saopštio je Nacionalni institit za javno zdravlje.

Od početka epidemije ukupno su registrovana 40.672 slučaja koronavirusa, od kojih je 1.040 osoba preminulo.

Trenutni broj aktivnih slučajeva je 13.722, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Vlada Kosova odlučila je da produži mjere, koje su trenutno na snazi, u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, na predlog Instituta za javno zdravlje.

Odlučeno je i da se skrati polugodište za ovu školsku godinu, odnosno da raspust počne 18. decembra i da traje do 18. januara.

Na Kosovu su 13. novembra stupile na snagu nove vladine mjere, po kojima se svake sedmice kategorizuju opštine po zonama na osnovu broja inficiranih.

Građanima koji žive na teritoriji opština koje se nalaze u crvenoj zoni zabranjeno je kretanje od 19 do pet sati ujutru, a u tom periodu se obustavlja i rad ugostiteljskih objekata.

U ostalim opštinama, koje spadaju u žutu i zelenu zonu, nema ograničenog kretanja ali se ugostiteljski objekti zatvaraju od 18, odnosno 20 sati.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.