Očekujem korektnu kohabitaciju, Zakon o lustraciji i porijeklu imovine ne predstavlja nikakav bauk
Milo Đukanović, Foto: Twitter

Đukanović poručio

Očekujem korektnu kohabitaciju, Zakon o lustraciji i porijeklu imovine ne predstavlja nikakav bauk

Predsjednik države Milo Đukanović kazao je da očekuje korektnu kohabitaciju sa budućom Vladom i dodaje, kako je ubijeđen, da će i nova izvršna vlast doprinijeti takvoj saradnji i poštovati Ustav.

“Što se kohabitacije očekujem korektnu kohabitaciju. Mislim da je Crna Gora već više puta iznenadila nepovjerljivu javnost, nema razloga da opet prijatno ne iznenadi”, kazao je Đukanović novinarima i dodao da nema razloga da kohabitacija ne bude uspješna.

“Ne vidim razlog za zebnju, ne vidim nikakvo novo iskušenje”, kazao je Đukanović i dodao da se nikada nije miješao u poslove Vlade.

“Neću imati nikakav problem da obezbijedim svojim korektnim ustavnim funkcionisanjem, nesmetan prostor za funkcionisanje izvršne vlasti. Ubijeđen sam da će i nova Vlada poštovati Ustav i doprinositi uspješnoj kohabitaciji. Ja vjerujem da će Crna Gora nakon ovog iskustva izaći kao još jedna zrelija demokratija nego što je danas”, kazao je Đukanović novinarima u Skupštini, prenosi portal RTCG.

Komentarišući najavljeno donošenja zakona o lustraciji i porijeklu imovine, Đukanović je saopštio da ne misli da to predstavlja nikakav bauk.

“Želim da vas uvjerim da ni ja ni bilo ko u DPS-u ne vidi nikakvu opasnost od toga. Radili smo svo vrijeme u uvjerenju da radimo za dobro Crne Gore da poštujemo Ustav i zakone. Ne trebaju nam nikakvi zakoni, ni izostanak zakona da bi se štitili od posljedica našeg rada, od posljedica našeg rada štiti nas naš rad”, naveo je Đukanović on ne naveo da sve zakone treba donijeti u skladu sa ustavom i onim što su prave norme EU.

pic.twitter.com/SqGfskqPtn

— Miloš Nikolić (@portparoldps) December 2, 2020

Na pitanje da li ostati predsjednik DPS-a nakon vanrednog kongresa, odgovorio je "otom, potom".

"Proces je u toku bilo bi naopako da danas već znamo ko će glavni kandidat za predsjednika, ili za potpredsjednika mislim da ima još dosta posla koji treba da obavimo prethodno, pa ćemo onda u završnoj fazi ozbiljno razgovarati o tome ko će biti na kojoj poziciji u stranci", naveo je Đukanović.

Kazao je i da se intenzivno radi na pripremi vanrednog Kongresa DPS-a.

"Cilj je da povratimo dio onog povjerenja koje nijesmo dobili 30. avgusta", naveo je predsjednik države i DPS-a.

Rekao je i da su diplomatski odnosi sa Srbijom, na nivou kao sa ostalim državama.

"Smatram da je ambasador Srbije ispunio sve preduslove, a ovakav odnos Ministarstva vanjskih poslova prema njemu" rekao je predsjednik države i dodao da koliko on zna ne postoji mogućnost da Srbija ponovo predloži Vladimira Božovića za ambasadora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.