Preduslovi za reformu zdravstvenog sistema iz ekspozea mandatara Krivokapića omogućeni od strane odlazeće Vlade
Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarstvo zdravlja

Preduslovi za reformu zdravstvenog sistema iz ekspozea mandatara Krivokapića omogućeni od strane odlazeće Vlade

Ministarstvo zdravlja Crne Gore podsjetilo je u cilju objektivnog informisanja javnosti, a povodom navoda iz ekspozea mandatara Zdravka Krivokapića da će jedna od stvari kojom će se baviti u narednom periodu biti “Reforma zdravstvenog sistema uz stvaranje uslova za početak realizacije kapitalnih projekata (izgradnja novog Urgentnog centra, izgradnja Klinike za infektivne bolesti, izgradnja Klinike za psihijatriju)“, da su uslovi za realizaciju ovih projekata, novac i svi neophodni preduslovi stvoreni od strane odlazeće Vlade i Ministarstva zdravlja, te da buduća Vlada može samo da nastavi ove projekte na zadovoljstvo svih građane ove države.

"Nekorektno je namjerno i svjesno, a nije prvi put, da se rezultati ove Vlade prenebregavaju i da se na njih žmuri", poručili su iz Ministarstva zdravlja.

Kako dodaju zbog toga su predstavili javnosti šta je sve na realizaciji ovih projekata, koje mandatar pominje, već urađeno.

Navode da što se tiče izgradnja Klinike za infektivne bolesti i Klinike za dermatovenerologiju urađen je i revidovan glavni projekat, da su obezbijeđene sve potrebne dozvole i saglasnost i da je pripremljen tenderski dokument i dostavljen Upravi javnih radova.

"Za finansiranje ovog projekta Ministarstvo zdravlja je, uz podršku Kancelarije za evropske integracije Vlade Crne Gore, uspješno realizovalo pregovore sa Evropskom komisijom i obezbijedilo sredstva iz Programa IPA 2018 u iznosu od 8.532.043,62 €, čime su u potpunosti pokriveni troškovi izgradnje objekta iz sredstava granta", ističe se u saopštenju.

Povodom izgradnje Klinike za mentalno zdravlje urađen je i revidovan glavni projekat, obezbijeđene su sve potrebne dozvole i saglasnosti.

"Ukupna vrijednost projekta (sa opremanjem i namještajem) iznosi 4.823.799,14 € sa PDV-om (bez troškova nadzora i nepredviđenih troškova). Za finansiranje projekta obezbijeđena su sredstva iz donacija Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti (NKT)", pojašnjava se u saopštenju.

Poručuju da je u toku izrada projektnog zadatka novog objekta Urgentnog centra Kliničkog centra Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.