Zoran Lutovac

Prikrivaju se pravi problemi, smtra Lutovac

"Diplomatsko zaoštravanje odnosa Srbije i Crne Gore predstavlja političku maglu"

Prvi ambasador Srbije u Crnoj Gori od obnavljanja nezavisnosti, a danas opozicioni političar u Srbiji Zoran Lutovac ocijenio je da diplomatsko zaoštravanje odnosa Srbije i Crne Gore predstavlja političku maglu koja ima za cilj da prikrije stvarne probleme.

On je istakao da se Crna Gora i Srbija nalaze u alarmantnom stanju zbog kolapsa zdravstvenog sistema i nevještog upravljanja krizom.

"Upravo zato diplomatskim zaoštravanjem odnosa pokušavaju da skrenu pažnju sa tog i drugih problema i da ublaže efekte nezadovoljstva građana. Odbijam da učestvujem u toj igri, i to bi trebalo svi da učine, odnosno da odbiju da budu statisti politikantske igre. Vratimo se borbi protiv pandemije i budimo solidarni", rekao je Lutovac.

On smatra da je i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji, koji je pozdravio odluku Srbije da povuče odluku o protjerivanju crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića i pozvao Crnu Goru da učini isto kada je u pitanju ambasador Srbije Vladimir Božović, drugim riječima rekao isto.

"Varhelji je potvrdio ovo što ja kažem, samo se na diplomatski način obratio Srbiji i Crnoj Gori. I on šalje jasnu poruku da ovo nije način da se izbjegava odgovornost za realne stvari i da se težište interesovanja građana prebacuje na nešto što je izazvana vještačka kriza", kazao je Lutovac za Radio Slobodna Evropa, prenio je Dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.