Ove namirnice izbjegavajte da jedete pred spavanje ako želite dobar san
Ilustracija

Ove namirnice izbjegavajte da jedete pred spavanje ako želite dobar san

Postoji hrana koju ne bismo trebali jesti uveče, odnosno čim padne mrak, trebalo bi je izbjegavati, jer nam ona ne dozvoljava da spavamo.

Određene namirnice ili neki sastojci u hrani utiču loše na naš organizam što narušava proces spavanja. Dovoljno je samo da izbjegavate ove namirnice pred spavanje i sve će biti u redu:

Sokovi

Sokovi su uglavnom prepuni šećera, što našem tijelu prija ako želite da se razmrdate, da popravite raspoloženje ili poboljšate koncentraciju, ali to ubija san.

Povrće

Neko povrće nije dobro jesti pred spavanje. Ma koliko bili zdravi, jednostavno nešto treba izbjegavati uveče. To se pre svega odnosi na povrće koje se teško vari, kao što je prokelj, brokoli, kupus.

Slatkiši

Treba izbjegavati i slatkiše pred spavanje. Visok sadržaj šećera držaće vas budnim sigurno duže nego što ste planirali.

Teška hrana

Pod ovim se podrazumijeva hrana koja je veoma začinjena i masna. Upravo je to ono što bi trebalo izbegavati kasno uveče. Problem je što organizam mora dodatno da se potrudi da bi svario ovakvu hranu, a to je veoma teško u toku sna. Zato će vas držati budnim sve dok to ne svari.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.