Podgorica: Rasvijetljeno podmetanje požara i aktiviranje bombe u ugostiteljskom objektu
Ilustracija

Uprava policije

Podgorica: Rasvijetljeno podmetanje požara i aktiviranje bombe u ugostiteljskom objektu "Bahus"

Službenici podgoričke policije rasvijetlili su podmetanje požara i aktiviranje eksplozivne naprave na ugostiteljski objekat “Bahus” koje se nalazi u ulici Serdara Jola Piletića u Podgorici, čiji je vlasnik bezbjednosno interesantno lice B.D. iz Berana.

"U noći između 18. i 19. novembra oko 02:00 časa poslije ponoći dva tada nepoznata lica su nakon što su nasilno razbili staklo, podmetnuli požar na ugostiteljskom objektu “Bahus”, te su nakon toga i aktivirali ručnu bombu u unutrašnjost ovog objekta", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dalje navodi, sa užeg i šireg lica mjesta izuzeti su tragovi koji su poslati na vještačenje.

"Policija je sprovela opsežne operativne aktivnosti na terenu i identifikovala izvršioca ovog krivičnog djela, bezbjednosno interesantno lice L.B. (40) iz Podgorice. Osim toga, sprovodeći dalje policijsko tužilačke aktivnosti danas su izvršeni pretresi na dvije lokacije koje koriste bezbjednosno interesantna lica L.B. i M.M.", kaže se u saopštenju.

Kako su naveli iz UP-a, kod M.M. pronađena je određena količina opojne droge heroin, kese za pakovanje za ove opojne droge, vaga za precizno mjerenje, 44 komada različitih vrsta tableta sa liste opojnih droga, 11 ključeva od različitih vozila, dva sredstva komunikacije, pistolj nepoznate marke, kao i galon za tečnost, za koji se sumnja da je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela.

"L.B. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. M.M. se sumnjiči da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i on je lišen slobode", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.