Andrijašević usmrtio Gardaševića sjekirom potom ga izbo i nožem
Gardašević usmrćen u svojoj kući, Foto: Pobjeda

Podignuta optužnica za brutalno ubistvo Nikšićanina

Andrijašević usmrtio Gardaševića sjekirom potom ga izbo i nožem

Više tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Nikšićanina Milana Andrijaševića (37) koji je u zoru 20. maja ubio sugrađanina i svog druga Marka Gardaševića u njegovoj kući, prvo ga izudaravši sjekirom, a onda ga je nožem ubo u trbuh i vrat.

Optužnica protiv Andrijaševića dostavljena je Višem sudu na kontrolu.

"Kontrola optužnice protiv M. A. zbog ubistva sa umišljajem M. G. zakazana je za 10. decembar", kazala je za Pobjedu savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović.

Andrijašević se tereti da je 20. maja oko 5.30 časova u naselju Rastoci na svirep način, sa umišljajem ubio Marka Gardaševića tako što je došao u njegovu porodičnu kuću i „zadao mu više udaraca tupim i oštrim dijelom sjekire po glavi i tijelu nanoseći mu oko 20 tjelesnih povreda“.

Pored sjekire, Andrijašević je u napadu na Gardaševića koristio i nož kojim mu je zadao dva uboda u trbuh i vrat.

Kada je Gardašević preminuo od zadobijenih povreda, optuženi mu je jastukom prekrio glavu, zaključao vrata i napustio kuću.

Obdukcioni nalaz pokazao je da je smrt kod Gardaševića nastupila od posljedica preloma kostiju lobanje i oštećenja važnih moždanih centara usljed krvarenja iz presječene vratne vene.

Vještaci su utvrdili da je Gardašević tokom nanošenja udaraca i ubodnih rana trpio fizičke i duševne bolove jakog intenziteta i dužeg trajanja.

Gardaševićev otac Borislav našao je iskasapljenog sina kada je došao u njihovu staru kuću, kako bi provjerio zašto se Marko tog jutra nije došao na uobičajenu jutarnju kafu.

On je oko 10.20 sati, sa Markovim drugom, koji ga je tog jutra tražio, zaputio ka staroj kući gdje su zatekli stravičan prizor. Tijelo Marka Gardaševića, u lokvi krvi, bilo je na podu, a glava prekrivena jastukom.

Činjenica da ulazna blind vrata nijesu bila obijena ukazala je da je žrtva dobro poznavala ubicu, što je inspektorima suzilo krug osoba koje su mogle počiniti zločin.

Uz pomoć materijala sa snimaka kamera video-nadzora, policija je utvrdila da se optuženi u 5.23 časa dovezao „opel korsom“ do kuće Marka Gardaševića.

Tragove je pokušao da prikrije tako što je bacio oružje i sakrio garderobu koju je nosio.

U opširnoj istrazi policija je prikupila brojne dokaze koji su potvrdili sumnje da je Andrijašević počinio ubistvo, a što je kasnije i sam priznao pred inspektorima.

Prilikom saslušanja pred tužiocem, Andrijašević se branio ćutanjem.

Iz policije su nakon hapšenja Andrijaševića kazali da o motivu ubistva Gardaševića ne mogu iznositi više detalja ističući da su žrtva i izvršilac imali određene zajedničke nedozvoljene aktivnosti, što je imalo za posljedicu eskalaciju sukoba koji je kulminirao ubistvom.

Osumnjičeni za zločin i žrtva, kako su tada rekli iz policije, od ranije su poznati kao izvršioci raznih krivičnih djela. 

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.