Užas u Švedskoj: Žena držala sina u zarobljeništvu 30 godina
Ilustracija

Užas u Švedskoj: Žena držala sina u zarobljeništvu 30 godina

Žena (70) je uhapšena u Stokholmu, zbog držanja sina u zatočeništvu 30 godina, rekli su policija i tužilac u utorak.

Muškarca starosti oko 40 godina, u vrlo lošem stanju, pronašao je rođak u stanu u nedelju, rekla je stokholmska tužiteljka Ema Olson za Rojters, rekavši da je tamo držan možda 30 godina.

Više švedskih medija je, citirajući rođaka koji ga je pronašao, prenijelo da je muškarac ležao na prekrivaču na podu, bio je bez zuba, nije mogao da govori, a tijelo mu je prekriveno ranama i čirevima.

"Sada je u bolnici... znam da mu je potrebna operacija", rekla je Olson, koja nije dala druge detalje o njegovom stanju.

List Expressen i drugi mediji objavili su da je sin izvučen iz škole kada je imao oko 12 godina. Pored njega, na zidu su bila dva kalendara iz 1995. i 1996. godine, a stan je bio krcat neredom, rekao je rođak, a prenijeli su mediji.

Majka odbacuje optužbe za zatočeništvo i teške tjelesne povrede, rekla je Olson u izjavi. Nijedno od njih nije imenovano. Za sada nema objašnjenja zašto je sin držan u zatočeništvu.

Policija, koju je upozorilo bolničko osoblje, okružila je stan u stokholmskoj četvrti Haninge radi istrage.

"Istražujemo koliko dugo je sin bio zatočen, pretpostavljamo da je to bilo jako dugo", rekao je portparol policije za Rojters.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.