Biontek i Fajzer traže da Evropa odobri njihovu vakcinu protiv korone

Biontek i Fajzer traže da Evropa odobri njihovu vakcinu protiv korone

Njemačka farmaceutska kompanija Biontek i američki partner Fajzer podnijeli su zahtjev Evropskoj agenciji za ljekova za uslovno odobravanje vakcine protiv korona virusa, saopštile su danas dvije kompanije.

Dvije kompanije navode da se podnošenjem tog zahtjeva okončava paroces nadgledanja koji je počeo 6. oktobra.

Ovaj zahtjev je podnijet dan nakon što je rivalska Moderna zatražila od američkih i evropskih agencija da hitno odobre upotrebu njene vakcine protiv korona virusa.

Ako bi vakcina, koja se trenutno naziva BNT162b2, bila odobrena, ona bi, kako navodi Biontek, mogla da počne da se u Evropi koristi prije kraja 2020. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.