Demos će podržati formiranje nove crnogorske vlade

Demos će podržati formiranje nove crnogorske vlade

Predsjedništvo Demosa je juče na elektronskoj sjednici prihvatilo predlog predsjednika stranke Miodraga Lekića da Demos tokom zasjedanja Skupštine Crne Gore 2. decembra podrži formiranje nove crnogorske vlade.

Mandatar Zdravko Krivokapić juče je javno uputio Skupštini program rada nove vlade.

"U obrazloženju odluke  Predsjedništvo ukazuje da i pored stava da je tokom procesa formiranja vlade trebalo afirmisati veće povjerenje i saradnju mandatara i parlamentarne većine, i na toj osnovi postizanje ozbiljnog političkog dogovora, što je uostalom dominantan metod usvajanje zajedničkog programa i sastavljanja vlade u demokratskom svijetu - u nastalim okolnostima Demos zastupa da novoj vladi treba dati šansu.", saopšteno je iz te partije.

Demos će, kako se navodi, podržati sastav i program vlade, posebno u uslovima kada građani s razlogom očekuju da nova vlada što prije počne da rješava nagomilane probleme, od onih ekonomsko – egzistencijalnog i zdravstvenog karaktera sve do ozbiljnog početka konstituisanja i funkcionisanja prave i dekriminalizovane države.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.