Sedam mjeseci u karantinu; Pavićević: Ostavili smo svoje domove da bi sačuvali Dom

Deset godina Doma starih Bijelo Polje

Sedam mjeseci u karantinu; Pavićević: Ostavili smo svoje domove da bi sačuvali Dom

Dom starih Bijelo Polje danas slavi 10 godina postojanja. Ove godine, usled aktuelne epidemiološke situacije izostaće proslava. Zaposleni, na čelu sa direktorom, već sedam mjeseci se nalaze u karantinu sa 170 korisnika. Situacija je stabilna, još uvijek nijesu imali inficiranih, a karantin će se, poručuju, nastaviti sve dok postoji opasnost po zdravlje korisnika.

Povodom značajanog datuma, Dejan Pavićević direktor ustanove, istakao je da zbog pošasti korona virusa, koja je zadesila čitav svijet, nijesu u mogućnosti da proslave jubilej kako dolikuje, ali, kako kaže, slave u srcima, jer su postali licencirana ustanova prepoznata po kvalitetu u zemlji i regionu.

"Prvog decembra 2010. godine JU Dom starih ,,Bijelo Polje“ započela je svoju misiju – pružanje pomoći i zbrinjavanje najstarijih članova društva. Danas, deset godina kasnije, sa ponosom ističemo da smo uspjeli da zbrinemo nekoliko stotina korisnika i pružimo im priliku i snagu da dostojanstveno prožive poslednje poglavlje života.", naveo je Pavićević.

Direktor Doma ja podsjetio na do sada urađeno:

"Uspjeli smo da otvorimo Odjeljenje demencije i palijativne njege po najsavremenijim evropskim standardima, frizerski i kozmetički salon, sale za radnu terapiju i fizioterapiju, savremenu kuhinju, ambulantu u kojoj ordinira sedam ljekara specijalista, a sa otvaranjem Dnevnog boravka i radom gerontodomaćica na terenu, kompletirali smo ponudu prema starim i licima koja se nalaze u stanju socijalne potrebe. I, sve to po ISO standardima.

Uradili smo i nešto što ni jedna ustanova ovog tipa nije, muzikom smo dočarali radost života u Domu. Naša pjesma ,,Dome starih“, u izvođenju Zorana Kalezića i Ljubiše Bulatovića, postala je himna, a zajedno sa spotom nastalo je svjedočanstvo kako se vole stari i poštuju bore na njihovim licima jer je svaka bora priča bez kraja o ljubavima, nadanjima, radostima ali i bolu i patnjama.".

DejanPavicevic

Pavićević

Pavićević kao veliki uspjeh ističe to što su zaposleni i korisnici postali velika porodica koja dijeli sve, i dobro i loše.

"Pravili smo proslave, slavili rođendane, praznike, organizovali izlete, posjete pozorištu, bioskopu i činili sve kako bi naši korisnici osjetili toplinu doma.".

Suočavali su se, naglasio je, sa brojnim izazovima ali je najveći do sada, svakako, korona virus.

"Ostavili smo svoje domove da bi sačuvali Dom. Sedam mjeseci karantina dalo je rezultate, nijesmo imali ni jednog inficiranog korisnika. Svaki uspjeh, nagrada, priznanje - zasluga su naših zaposlenih. Svojom stručnošću, požrtvovanošću, ali prije svega pažnjom i brigom prema našim korisnicima uspjeli su da sruše predrasude o životu u domu i pokažu svima kako starost može biti lijepa.Zato, koristim ovu priliku da im zahvalim i čestitam jubilej uz obećanje da ćemo zajedničkim snagama nastaviti putem stvaranja boljeg ambijenta za stare osobe jer se stepen razvoja svakog društva mjeri i brigom o njima.Na kraju, želim da čestitam Dan doma štićenicima naše ustanove uz želju da iz borbe sa koronom izađemo kao pobjednici.", zaključio je Pavićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.