Uhapšen osumnjičeni za ubistvo stražara: Žrtvi nanio više od 20 povreda i ukrao 100 eura
Foto: Rtcg

Šest dana nakon zločina

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo stražara: Žrtvi nanio više od 20 povreda i ukrao 100 eura

Podgorička policija rano jutros uhapsila je Zlatka Jovanovića (48) iz Danilovgrada zbog sumnje da je ubio sugrađanina Zorana Pavićevića.

Službenici Sektora kriminalističke policije su zajedno sa pripradnicima Centra bezbjednosti Podgorica i Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad, višednevnim operativnim, istražnim i forenzičkim aktivnostima rasvijetlili teško ubistvo izvršeno u Danilovgradu prije šest dana, saopštila je Uprava policije.

"Zbog teškog ubistva izvršenog na štetu Z.P. (56) iz Danilovgrada jutros je uhapšen Z.J. (48).Kriminalistička policija je došla do materijalnih i personalnih dokaza da je osumnjičeni izvšio navedeno djelo na način što je, kako se sumnja, u noći između 23. i 24. novembra u restoranu „Obala“ više puta tupim predmetom udario oštećeno lice, nakon čega mu je oštrim predmetom nanio i više ubodnih rana.", stoji u policijskom saopštenju.

Ubijeni Pavićević je u navedenom ugostiteljskom objektu bio zaposlen kao noćni čuvar.

"Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.", navode iz UP.

Žrtva poznavala ubicu

Izviđajnim radnjama istražitelji su došli do informacije da su se ubica i Pavićević poznavali.

Pavićević je otvorio vrata picerije koja se nalazi pored rijeke Zete i dočekao ubicu. U lokalu su proveli nekoliko sati zajedno, što potvrđuje mnoštvo tragova koje su inspektori prikupili, piše Pobjeda.

Ono što su zatekli ih je navelo na sumnju da se radi o ubistvu iz koristoljublja. Analizom tragova to je i potvrđeno. Jedan od ključnih tragova bila je torbica koja je imala mrlje od krvi i koja je data na forenzičku analizu.

Istražitelji su nakon šest dana dobili kompletnu sliku događaja kobne noći. Sa sigurnošću su utvrdili da se radi o brutalnom ubistvu, počinjenom iz koristoljublja.

Ubica je koristio tupi predmet i nož. Pavićeviću je nanio više od dvadeset povreda tupim, teškim predmetom po glavi i tijelu, polomio mu je tri prsta i nanio tri smrtonosne rane nožem u grudi.

Nakon zločina, pokušao je da prikrije tragove. Ostao je u lokalu nekoliko sati kako bi očistio tragove za sobom.

Operativnim radom kriminalističke policije na terenu i uviđajnim radnjama koje su trajale više dana policija je identifikovala počinioca ovog zločina.

Uviđajem je utvrđeno da je osumnjičeni ukrao 100 eura.Pavićević je godinama radio kao stražar i važio je za mirnu, skromnu osobu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.