Predstavnici Savjeta mladih DPS Podgorice obilježili mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti
Foto: DPS

Predstavnici Savjeta mladih DPS Podgorice obilježili mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti

Predstavnici Savjeta mladih DPS Podgorica, u cilju obilježavanja mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti uručili su prigodnu donaciju Javnoj ustanovi za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica.

Kako su naveli iz te partije, tom prilikom razgovarali su sa zaposlenima u Javnoj ustanovi, kao i sa direktoricom koja im je prezentovala funkcionisanje svih segmenata tretmana. Jedna od tema bila je i dostupnost informacija o oblicima pomoći zavisnicima/ama, kao i transparentnost Javne ustanove.

FOTO2

"Bolest zavisnosti je veliki problem sa kojim se suočava društvo u cjelini i obaveza svih nas je da damo svoj doprinos na smanjenju diskriminacije populacije zavisnika i zavisnica, kao i da prenesemo poruku mladim ljudima o štetnosti korišćenja sredstava zavisnosti.Podrška radu Javne ustanove proistekla je iz potrebe da se pokaže senzibilisanost za problem zavisnosti i otvorenost za pomoć i razumijevanje prema ovoj populaciji. Zadatak svih nas je podrška u borbi protiv bolesti zavisnosti u kojoj svi treba jednako da učestvujemo jer bolest zavisnosti nije problem pojedinca i njegove porodice već svih nas kao društva", navode iz Savjeta mladih DPS-a.

FOTO3

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.