U Crnoj Gori skoro 90 odsto manje dolazaka turista
Ilustracija

Podaci Monstata

U Crnoj Gori skoro 90 odsto manje dolazaka turista

U Crnoj Gori je u oktobru, u kolektivnom smještaju ostvareno 12,56 hiljada dolazaka turista, 89,3 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata.

Broj ostvarenih noćenja od 44,49 hiljada manji je 85,8 odsto nego u istom mjesecu prošle godine, prenosi agencija Mina.

- Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju 60,2 odsto ostvarili su strani, a 39,8 odsto domaći turisti - saopšteno je iz Monstata.

U prvih deset mjeseci ove godine ostvareno je 78,9 odsto manje dolazaka i 80,2 odsto manje noćenja turista nego u istom prošlogodišnjem periodu.

U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u oktobru je najviše noćenja ostvareno u primorskim mjestima, 73,1 odsto, glavnom gradu 17,4 odsto, ostalim turističkim mjestima i ostalim mjestima 5,7 odsto i planinskim mjestima 3,8 odsto.

Kolektivni smještaj ne uključuje individualni, takozvani privatni smještaj - smještaj u kućama i sobama za iznajmljivanje, kao i u turističkim apartmanima.

Kolektivni smještaj se odnosi na hotele, odmarališta, pansione, motele, turistička naselja, odmarališta, hostele i kampove.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.