Hrvatska uvela nove mjere na granicama: PCR test obavezan za sve koji ulaze u zemlju, a ne nalaze se na zelenoj listi EU
Ilustracija

Hrvatska uvela nove mjere na granicama: PCR test obavezan za sve koji ulaze u zemlju, a ne nalaze se na zelenoj listi EU

Vlada Hrvatske usvojila je nove mjere koje će važiti na granicama te zemlje. PCR test obavezan za sve putnike koji ulaze u zemlju, a ne nalaze se na zelenoj listi EU.

"Zbog rasta broja zaraženih donijeli smo deset odluka. Kod poslovnih subjekata izdato je 160 upozorenja, podneta su 44 prekršajna naloga zbog kršenja propisanih mjera", rekao je potpredsjednik Vlade Davor Božinović.

Danas je donijeta i nova odluka kojom se zabranjuje, ograničava prelaz na graničnim prelazima RH.

"Putnicima iz zelenih područja EU ne treba PCR test ni dodatni uslovi. Svi ostali putnici moraju da pokažu negativan PCR test ne stariji od 48 sati ili se testirati po dolasku u Hrvatsku i biti u samoizolaciji do dolaska negativnog nalaza. Izuzetak su pogranični i zdravstveni radnici i oni koji putuju i ne borave u Hrvatskoj duže od 12 sati", rekao je Božinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.