Begić: U borbi protiv pandemije ne radi se o konfliktu ekonomije i zdravlja već o očuvanju ljudskih života
Senad Begić, Foto: PR Centar

Begić: U borbi protiv pandemije ne radi se o konfliktu ekonomije i zdravlja već o očuvanju ljudskih života

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić je poručio da se u borbi protiv pandemije ne radi o konfliktu ekonomije i zdravlja, i zdravlja i ljudskih sloboda, već da se radi o očuvanju ljudskih života, i nastavka normalnih tokova života u bliskoj budućnosti.

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje doktor Senad Begić kazao je da je ukupan broj hospitalizovanih pacijenata u Crnoj Gori 370.

"U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) hospitalizovano je 87 pacijenata, od kojih je 31 životno ugrožen. U bolnici u Baru smještena su 52 pacijenta, u Beranama 40, u Nikšiću 69, u Specijalizovanoj zdravstvenoj ustanovi Brezovik smješteno je 38 pacijenata, dok je u bolnici u Pljevljima hospitalizovano devet pacijenata dok je u Vojnom stacionaru smješteno 14 pacijenata. U bolnici u Bijelom Polju na liječenju je 29 pacijenata, u Opštoj bolnici Kotor 14, na Cetinju je hospitalizovano osam pacijenata, dok je u privatnoj zdravstvenoj ustanovi "Kodra" hospitalizovano 10 pacijenata", naveo je Begić.

Iz IJZ su predložili održavanje još jedne konferencije za medije u toku ove sedmice, jer su danas predstavnici medija iz objektivnih razloga bili spriječeni da se pojave na press-u.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.