Nikšićani prikupili 2.150 eura na humanitarnoj akciji za Maju Rakonjac
Foto: Onogošt

Za transplataciju bubrega

Nikšićani prikupili 2.150 eura na humanitarnoj akciji za Maju Rakonjac

Iako su u vremenu korone i mjera, koje su na snazi već mjesecima, ugostitelji i muzičari ostali bez ikakvih, ili sa malim zaradama, upravo su oni prethodnih dana u Nikšiću pokrenuli humanitarnu akciju tokom koje su sakupili čak 2.150 eura za Maju Rakonjac sa Cetinja kojoj je neophodna transplantacija bubrega.

 "Tokom humanitarne akcije "Svi za Maju" koja je podrazumijevala svirku na Trgu slobode u Nikšiću, humanitarnu žurku, ukoliko se tako može nazvati usljed važećih mjera NKT-a, humanitarnih kutija koje su bile postavljene u tri nikšićka lokala, kao i donacije dnevnica osoblja lokala Oktober fest i Room 56, prikupljeno je 2.150 eura.

"Zahvaljujemo se donaciji Nk faktor D.O.O. i Kimbo MNE, kao i fotografu Ivan Lončaru", naveo je muzičar i ugostitelj Dalibor Petković koji je jedan od organizatora akcije.

Na nikšićkom trgu su u petak svirali Anđela Tomić, Radule Lalović, Irena Agramović, kao i sam Petković koji se zahvalio svim učesnicima, ali i građanima koji su donirali.

"Nikšićani su još jednom dokazali da su tu kad treba, ne samo za svoje sugrađane. I ovim putem bih se zahvalio svim ljudima koji su učestvovali iako je kriza zbog koronavirusa, nesebičo dali prihod i učestvovali u akciji, jer svi znamo da je stanje u Nikšiću veoma loše", zaključio je Petković.

Medicinska sestra Maja Rakonjac sa Cetinja, koja se nesebično zalaže za pomoć onima kojima je najpotrebnija, nalazi se u teškom zdravstvenom stanju.

Maji je potrebna hitna transpalatacija bubrega koju nije moguće odraditi u Crnoj Gori stoga mora ići u Tursku na kliniku Acibadem.

Iznos potreban za transplantaciju bubrega, ujedno i za Majin život je 30.000 eura.

Onogošt

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.