Bajden slomio stopalo tokom igre sa psom
Ilustracija

Bajden slomio stopalo tokom igre sa psom

Novoizabrani predsjednik SAD Džo Bajden zadobio je prelom stopala nakon što je pao dok se igrao sa svojim psom Mejdžorom u petak.

Bajdenov doktor je rekao da će zbog te povrede morati nositi posebno dizajniranu čizmu nekoliko sedmica u kojoj će mu noga biti fiksirana, a lom je uslijedio na sredini stopala.

"Početni rentgenski snimci nisu pokazali očigledan prijelom, međutim, njegov klinički pregled naložio je detaljnije snimanje. Kontrolni CT je potvrdio prijelom sitnih bočnih i kostiju u sredini stopala", rekao je doktor Kevin Okonor.

Ranije u nedjelju, Bajdenov kabinet je najavio da će ga njegov ortoped pregledati iz predostrožnosti, nakon što je izvrnuo članak igrajući se sa psom.

U nedjelju naveče, odlazeći američki predsjednik Donald Tramp je poželio Bajdenu brz oporavak, piše CNN.

"Ozdravi brzo", napisao je na Twitteru.

Tokom kampanje, Bajdenov tim je objavio sažetak njegove istorije bolesti koja je pokazala da je on zdrav i sposoban za funkciju američkog predsjednika.

Taj izvještaj je uključivao fizički pregled doktora Okonora, koji je Bajdenov privatni doktor još od 2009. godine.

Okonor je napisao da je Bajden "zdrav i energičan 77-godišnjak, sposoban za uspješno izvršavanje dužnosti kao predsjednik".

Porodica Bajden ima dva psa, Mejdžora i Čampa, njemačke ovčare.

Bajden je udomio Mejdžora iz Udruženja Delaver Hjumen u novembru 2018. godine. Čamp se predsjedničkoj porodici pridružio u 2008. godine, nekoliko dana nakon što je Bajden postao potpredsjednik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.