U Austriji nove stroge mjere protiv korone, trajaće mjesecima
Sebastijan Kurc

Kurc najavio

U Austriji nove stroge mjere protiv korone, trajaće mjesecima

Austrija može da očekuje nova stroga ograničenja nakon što za nedjelju dana isteknu trenutne mjere zatvaranja, rekao je kancelar Sebastijan Kurc za austrijski list Kleine Zeitung.

Nacionalno zatvaranje na snazi je do 7. decembra, ali još nije jasno što će to značiti za skijašku industriju - okosnicu turističkog sektora koji čini 15 posto austrijskog BDP-a.

Kurc je rekao da će Austrijanci nedjeljama i mjesecima morati da žive s ograničenjima i dodao da će nove mjere zavisiti od epidemiološke situacije. Predstaviće ih u srijedu.

"Što je veći broj zaraza, to će biti teže preduzeti korake za otvaranje", rekao je Kurc u intervjuu za Kleine Zeitung u nedjelju.

"Moraćemo da živimo s daljim masovnim ograničenjima nakon 7. decembra.

"Vlada planira oprezno da otvara prodavnice i škole, rekao je Kurc. Austrijski kancelar rekao je da sportski i zabavni sadržaji neće biti dio prvih popuštanja mjera, ali vlada u dogledno vrijeme namjerava da omogući organizovanje više pojedinačnih sportova na otvorenom.

"Pitanje turizma odvojeno je od toga", dodao je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.