Krivokapić: Žalim zbog protjerivanja dvojice ambasadora
Zdravko Krivokapić

"Nije u duhu evropskog puta i dobre regionalne saradnje"

Krivokapić: Žalim zbog protjerivanja dvojice ambasadora

Mandatar Zdravko Krivokapić saopštio je da žali zbog jučerašnjih odluka vlasti Crne Gore i Srbije o međusobnom protjerivanju ambasadora, ocjenjujući da to nije u duhu evropskog puta i dobre regionalne saradnje.

Podsjećamo, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je juče ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića za personu non grata zbog, kako su naveli, kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari naše zemlje.

Ubrzo nakon toga, uslijedila je ista mjera Republike Srbije, koja je protjerala crnogorskog ambasadora u Beogradu Tarzana Miloševića.

"Žalim zbog jučerašnjeg protjerivanja ambasadorâ, jer takvi akti nijesu u duhu evropskog puta i dobre regionalne saradnje prijateljskih država. Odlazeći režim ni u svojim posljednjim danima ne preza od polarizacije društva i produbljivanja podjela", objavio je Krivokapić na Tviteru.

Nova Vlada će, kako je najavio, raditi na ozdravljenju odnosa Crne Gore sa Srbijom.

"Promovisaćemo istinski dobrosusjedsku politiku s Beogradom, kao i sa svima u regionu, po principu suverenosti, nezavisnosti i nemiješanja u unutrašnje stvari drugih država. Uzajamno poštovanje biće naša mjera", rekao je Krivokapić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.