Ilustracija

Uprava policije

"Preduzimaju se opsežne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ubistva Danilovgrađanina"

Uprava policije saopštila je da se preduzimaju opsežne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ubistva Danilovgrađanina Z.P. Ističu da je I.Đ uhapšen zbog kršenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, te da mu je nakon saslušanja, u danilovgradskom Osnovnom sudu, izrečena je mjera nadzora - zabrana udaljavanja iz stana.

"Na osnovu operativnih podataka sa terena polcija je došla do saznanja da je lice I.Đ. kritične noći primijećen više puta u gradu, nakon čega je policija prema njemu tako i prema drugim licima preduzela službene radnje u cilju utvrđivanja alibija u vrijeme izvršenja krivičnog djela ubistvo.  Službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, u sklopu aktivnosti koje se preduzimaju na rasvjetljavanju ubistva, krenuli da I.Đ. uruče poziv radi dolaska u službene prostorije kako bi dao izjavu u svojstvu građanina, kada se I.Đ  neobješnjivo dao u bjekstvo", navodi se u saopštenju Uprave policije. 

Pretragom terena koji je, kako navode, zbog svoje konfiguracije bio izuzetno nepristupačan, pronađeni su određeni predmeti i tragovi koji su i dalje u fazi vještačenja.

"S obzirom da je lice I.Đ. proveo dan i noć u planinskom predjelu, narednog dana tačnije 25. novembra, odmah nakon što se odučio na predaju, policija je I.Đ. sprovela u Dom zdravlja Danilovgrad  radi utvrđivanja  i konstatovanja vidnih povreda koje je imao na sebi, o čemu policija posjeduje i ljekarski izvještaj", navode iz polciije.

Itiču da su I.Đ. tokom boravka u prostorijama za zadržavanje, su posjetili i službenici Kancelarije za ljudska prava.

"Tokom boravka lica I.Đ.u prostorijama za zadržavanje njemu je ukazana ljekarska pomoć u dva navrata zbog njegove velike uznemirenosti, što je konstatovano u ljekarskim izvještajima.  Prema licu I.Đ. niko od inspektora i drugih službenika Uprave policije nije primjenjivao silu niti je prisiljavan da prizna bilo koje krivično djelo", zaključuje se.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.