Veliki dio Australije zahvaćen ekstreminim toplotnim talasom,
Foto: pixabay.com

Veliki dio Australije zahvaćen ekstreminim toplotnim talasom,

Veliki dio Australije zahvaćen je ekstremnim toplotnim talasom sa temperaturama i preko 40 stepeni.

U južnom dijelu Australije jučerašnji dan je bio vreo, a ni danas nije mnogo drugačije, pa je u Port Augusti i Kuber Pediju zabilježeno 46 Celzijusevih stepeni, prenio je "Gadrijan".

U Adelejd Hilsu proglašen je ekstremni rizik od šumskog požara.

Juče je sjeverno od Adelejda šumski požar uništio 650 hektara rastinja.

Državna vatrogasna služba savjetovala je sve u rizičnim okruzima da sprovedu planove o šumskim požarima i prate situaciju.

U gradu Kuber Pediju, u sjevernom dijelu Južne Australije, gdje je temperatura danas dostigla 46 Celzijusevih stepeni, oko dvije trećine stanovnika živi u podzemnim zemunicama.

U državi Novi Južni Vels temperature su u zapadnim i priobalnim oblastima prešle 40 Celzijusovih stepeni.

I u većem dijelu Sidneja zabilježena je temperatura od 40 Celzijusovih stepeni, dok je najviša temperatura registrovana na aerodromu - 41,7 Celzijusovih stepeni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.