Demokratska partija socijalista, Mojkovac

OO DPS Mojkovac

"Božović se bavi prekrajanjem istorije i istorijskih činjenica"

Na krajnje neprimjeren način i zlonamjerno, iskrivljujući istorijske činjenice, ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović, bavi se temom Mojkovačke bitke, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (OO DPS) Mojkovac.

"Tada, kao malo ko u istoriji, žrtvovali su se Crnogorci za ideale slobode i spas susjedne države Srbije. Žrtvovali su se da bi pomogli srpskoj vojsci i sačuvali je od totalnog uništenja. Pri tom ne mareći za sopstvene žrtve. Eto to su istorijske činjenice", saopštili su iz DPS-a dodajući da je istorijska činjenica i da su Crnogorci, poslije ove i ovakve bitke, ostali bez svoje države, kao i bez svoje slobode, u političkom smislu te riječi.

Ali je sloboda kako pojašnjavaju ponovo vraćena kroz obnovu državne nezavisnosti 21. maja 2006. godine.

"Volja i potreba crnogorskog naroda - da odbrane svoju zemlju i njenu slobodu - bila je jednaka tada, početkom XX i na dan istorijskog referenduma u XXI stoljeću. Sve ostalo su zlonamjerna tumačenja kojima su se bavili mnogi, a evo im se priključio i ambasador Srbije koji službuje u nezavisnoj državi Crnoj Gori", poručuju iz DPS-a.

Zabrinjava ih što se Božović, umjesto diplomatijom, bez pardona bavi politikom i prekrajanjima istorije, pokušavajući praviti paralelu između dva nespojiva događaja - Mojkovačke bitke i Podgoričke skupštine.

"Demokratska partija socijalista, kao državotvorna stranka koja je dominatno iznijela ideju o obnovi crnogorske nezavisnosti, neće dozvoliti ovakva iskrivljavanja istorije, bilo od koga ona dolazila", izričiti su iz DPS-a.

Poručuju da te poruke šalju "baš iz slobodarskog i antifašističkog mojkovačkog kraja, koji i danas baštini sjećanje na tu slavnu epopeju, i na njene aktere".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.