SNP: Učiteljica iz Ulcinja zloupotrijebila djecu, podsticala ih da prekste ruke oponašajući orla sa albanske zastave

SNP: Učiteljica iz Ulcinja zloupotrijebila djecu, podsticala ih da prekste ruke oponašajući orla sa albanske zastave

Socijalistička narodna partija pozvala je još uvijek aktuelnog ministra prosvjete Damira Šehovića da reaguje na, kako tvrde, očiglednu zloupotrebu djece u političke svrhe u slučaju učiteljice iz Ulcinja Fljorinde Baše koja je na FB profilu objavila fotografiju svojih đaka sa prekštenim rukama koji oponašaju orla sa albanske zastave.

"Učiteljica Fljorinda Baša je, kako se vidi na fotografiji koja kruži društvenim mrežama, podsticala đake osnovne škole Boško Strugar da prekste ruke oponašajući orla sa albanske zastave, a sve u čast praznika države Albanije Dan zastave. I u ovom slučaju se radi o zloupotrebi djece, upotrebi simbola druge države, podsticaju na podjele i tome slično.", navode iz SNPa.

Istina je da je Dan zastave i Dan proglašenja nezavisnosti Albanije jedan od najvažnijih datuma albanskog naroda, ali je, napominju iz SNPa, nedopustivo zloupotrebljavati djecu u političke svrhe.

"Valja se podsjetiti da je ministar Šehović koji za par dana to više  neće biti,  zajedno sa direktoricom Osnovne škole Jugoslavija u Baru ekspresno reagovao i primenjujući dvostruke aršine, napisao otkaz učiteljici iz Bara Radi Višnjić zbog objave na vajber grupi i poziva na moleban svojim učenicima.", zaključuju iz SNPa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.