Inficirana 23 službenika UIKSa i jedan zatvorenik
ilustracija

Inficirana 23 službenika UIKSa i jedan zatvorenik

Kod 78 službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) registrovana je infekcija koronavirusom od početka epidemije, dok je kovid-19 istovremeno zabilježen kod 10 osoba lišenih slobode, saopšteno je Vijestima iz te institucije, krajem prethodne sedmice.

Oni su, međutim, tada objavili da je virus trenutno aktivan kod 23 službenika, odnosno kod jednog lica lišenog slobode.

“Od početka epidemije izazvane koronavirusom do danas u Upravi za izvršenja krivičnih sankcija je registrovano 10 slučajeva infekcije koronavirusom kod lica lišenih slobode, od kog broja je trenutno 1 aktivan slučaj.Kada su u pitanju službenici UIKS-a, kod 78 službenika je registrovana infekcija koronavirusom, od kojih su trenutno 23 aktivnih slučaja”, navodi se u odgovorima iz UIKS-a, na čijem je čelu Milan Tomić.

Oni su pojasnili da se osobe pozitivne na novi koronavirus izdvajaju iz kolektivnog smještaja i budu u samoizolaciji.

“Kada je u pitanju infekcija koronavirusom kod lica lišenih slobode, takva lica se izdvajaju iz kolektivnog smještaja i smještaju u samoizolaciji uz konstantan nadzor i pružanje zdravstvene pomoći od strane medicinskog osoblja Sektora za zdravstvenu zaštitu UIKS-a, uz konsultaciju Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Takođe, vrši se trijaža kontakata u cilju izolovanja istih i sprečavanja daljeg širenja virusa”, piše u odgovorima iz Službe za odnose sa javnošću UIKS-a.

Zatvorenicima su, osim posjeta, zabranjeni i izlasci na vikend odsustva. Zbog toga su, ranije, tražili da se usvoji Zakon o amnestiji, kojim bi se smanjio broj osuđenika. Tvrdili su da među njima ima dosta hroničnih bolesnika, kod kojih bi kovid-19 doveo do katastrofalnih posljedica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.