"Veliki iskorak napravljen ka Eurobasketu", Foto: FIBA

Ivanović nakon trijumfa nad Njemačkom

"Požrtvovana igra je bila ključ pobjede"

Crna Gora je napravila veliki korak ka Eurobasketu pobjedom nad Njemačkom 80:74 u francuskom Pou, a požrtvovana igra bila je ključna, ocijenio je naš plejmejker Nikola Ivanović.

Ivanović je sa 18 poena bio drugi najefikasniji u našem timu, a posebno se istakao u drugom poluvremenu.

"Žestoko smo radili na terenu da dođemo do ove pobjede. U odbrani nijesmo počeli dobro, dozvolili smo Njemcima neke otvorene šuteve, ali od druge dionice to je već djelovalo bolje. U nastavku smo bili žestoki, čuvali jedni druge na terenu a u napadu bili pametni, strpljivi. Ovo je definitivno zaslužena pobjeda. Njemci su igrali čvrsto u oba pravca igre, a mi smo na isti način odgovorili i to je bilo ključno u borbi za trijumf", rekao je Ivanović, prenosi Pobjeda.

Selektor Boško Radović je istakao je važnost pobjede nad Njemačkom za plasman na Eurobasket.

"Apsolutno bitna pobjeda. Igrali smo izuzetno čvrsto, fizički. U prvoj četvrtini pravili smo greške u odbrani, u drugoj i trećoj smo to popravili, opet uz padove u igri i uz greške u preuzimanjima... Defanzivno bili smo jaki do kraja i došli do vrlo važne pobjede. Čeka nas još bitnija utakmica protiv Velike Britanije u nedjelju i treba da se na to fokusiramo. Imali smo mnogo problema uoči dolaska u Po, zbog velikog broja igrača sa povredama, slučajeva pozitivnih na korona virus... Došli smo bez tri ili četiri igrača koji bi bili tu, igrali i više sa dva plejmejkera na terenu nego što bi inače, ali to je odlično funkcionisalo", rekao je Radović.

Robin Bencing, glavni igrač Njemačke, pohvalio je igru naše selekcije u skoku.

"U drugom poluvremenu, a pogotovo u završnici, mi smo imali problem sa skokom. Kada su uhvatili neke bitne ofanzivne skokove to je bio jak udar za nas. Neke bitne šuteve smo promašili, neke skokove dozvolili, radilo se o malim greškama koje smo više pravili i to je možda bilo ključno. Igrali smo protiv selekcije drugačijeg stila, protiv ekipe koja je morala da pobijedi da bi se primakla Eurobasketu i bili smo blizu do kraja", kazao je Bencing.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.