Maradona i žene: Jednu optužio za krađu, drugu zamalo oženio
Maradona sa suprugom Kladijom i ćerkama

Maradona i žene: Jednu optužio za krađu, drugu zamalo oženio

Dijego Maradona (60), koji je preminuo prije dva dana i za kojim žali čitav svijet, imao je buran život, a dvije žene su odigrale važne uloge u njegovom životu. Davne 1989. godine oženio je Klaudiju Viljafane, koju je prije nekoliko godina optužio za krađu 3,4 miliona funti. S drugom je zamalo stao na ludi kamen.

Naime, Klaudija Viljafane je imala 17 godina kada je upoznala Maradonu 1979, a 10 godina kasnije su i ozvaničili vezu. U braku su bili 15 godina, ali su, pišu strani mediji, i nakon toga viđani zajedno na javnim mjestima i u provodu.

Embed from Getty Images

Zajedno su dobili dvije ćerke - Dalmu i Đaninu. Međutim, problemi između supružnika su se, bar javno, pojavili prije dvije godine, kada je Maradona odlučio da tuži bivšu suprugu i ćerke za krađu čak 3,5 miliona funti.

Argentinac je optužio svoju bivšu suprugu Klaudiju Viljafane da je umiješana u navodnu krađu, uz tvrdnje da je dio novca ostavila u Urugvaju.

Bivši fudbaler italijanskog Napolija je izjavio da je njegova porodica deo novca stavila na račun u banci u Urugvaju, dok su jedan deo njegovog bogatstva iskoristile za kupovinu imovine u SAD.

Čuveni Argentinac se više nikad nije oženio, iako je nedavno bio na korak od toga da po drugi put stane na ludi kamen. On je bio u vezi sa Rosijom Olivom, bivšom fudbalskom reprezentativkom Argentine, sa kojom se upoznao 2012.

On je Olivu zaprosio na njen 28. rođendan sredinom 2018. godine. Kupio joj je dijamantski prsten, a prosidba se odigrala pred 47 gostiju. Proslava je bila u Buenos Ajresu, a kako su pisali mediji, ona je pristala uz suze.

Gosti su slavili uz "dom perinjon", a do ranih jutarnjih sati zabavljao ih je argentinski pjevač El Polako.

"Srećna sam što mi je ovo posljednji rođendan koji slavim kao slobodna žena i što ću sve sledeće slaviti s tobom. Moje želje danas i zauvek su da budem srećna s Dijegom, da moja majka i baka žive zauvjek i da svi budu zdravi", izjavila je slavljenica i buduća mlada.

Ipak se nisu vjenčali, jer su prekinuli vezu nekoliko mjeseci nakon veridbe.

Inače, broj Maradonine djece varira. Dugo je tvrdio da ih je petoro. Osim dvije ćerke iz prvog braka, ima i sina Dijega Sinagra, kojeg je priznao 2007. Sinagru je dobio sa ženom iz Napulja sa kojom je Dijego imao aferu 1986. godine.

Embed from Getty Images

Dijego je tada rekao lokalnim medijima da Sinagru voli i da on "dosta liči na mene".

Bi-Bi-Si navodi da je Maradona 2019. priznao očinstvo nad troje kubanske djece iz perioda dok se liječio od zavisnosti od kokaina na Kubi.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.