Kavarić: Trebalo bi uvesti strožije mjere
Kavarić

Pozvao građane Podgorice da ne napuštaju svoje domove u narednih 14 dana

Kavarić: Trebalo bi uvesti strožije mjere

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić kazao je da je epidemiološka situacija u Podgorici veoma teška, te da bi trebalo uvesti strože mjere.

On je pozvao građane Podgorice da ne napuštaju svoje domove u narednih 14 dana, kako bi se spriječilo širenje infekcije.

"Ponovo apelujem da se odmah uvedu strože mjere. Prethodnih dana smo imali po devet i deset preminulih dnevno, što su ogromni gubici", rekao je Kavarić za Dan.

Ljekari i medicinsko osoblje Kovid ambulante podgoričkog Doma zdravlja ispričali su za Dan da su pod velikim pritiskom, i da sigurno ima nezadovoljnih pacijenata koji se liječe u kućnim uslovima, jer oni, zbog velikih potreba i obima posla ne mogu da stignu da obiđu svaki dom.

Ljekar u Kovid ambulanti DZ Podgorica Jelena Stanković kazala je Danu da daju maksimum da svaki pacijent bude zbrinut, i da čine sve što je u njihovoj moći da zaraženima i njihovim porodicama pruže neophodnu medicinsku njegu i podršku.

"Mi smo potpuno zaboravili na svoje porodice, i na svoje vrijeme, i jedina satisfakcija nam je da pacijenti budu dobro", rekla je Stanković.

Medicinska sestra u patronažnom timu Doma zdravlja Dubravka Mitrović kazala je da su ona i njene kolege izloženi riziku jer se nalaze u direktnom kontaktu sa zaraženim pacijentima.

Ipak, brojka od skoro 11.000 zaraženih korona virusom u Crnoj Gori, i sve dramatičniji apeli nadležnih, čini se da ne plaši građane Podgorice koji su sinoć pohrlili da iskoriste popuste u radnjama zbog "crnog petka" (Black Friday).

Velike gužve zabilježene su juče popodne u Delta Sitiju, kao i redovi građana ispred prodavnica u gradu. Većina građana nosila je maske, ali zbog gužvi distanca se uglavnom nije poštovala.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.