PzP će podržati izbor mandatara Krivokapića:
Nebojša Medojević

PzP će podržati izbor mandatara Krivokapića: "Ozbiljne rezerve i zabrinutost" da nova vlada neće sprovesti neophodne korjenite reforme

Poslanici Pokreta za promjene (PzP) će na sjednici parlamenta glasati za izbor nove Vlade, saopšteno je iz te partije.

To je, kako je saopšteno, jednoglasna odluka predsjedništva te partije nakon danas održane sjednice.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević predložio je danas članovima predsjedništva te partije da PzP u Skupštini podrži novu Vladu.

"Imajuci u vidu da su kritički stavovi PzP odranije poznati javnosti po pitanju vizije i koncepta Vlade mandatara Zdravka Krivokapića, te da je sada jasno da će nova Vlada zapravo biti koalicija GP Ura i NVO "Ne damo Crnu Goru", zbog odgovornosti prema biračima koji su glasali koaliciju Za budućnost Crne Gore, predsjedništvo je jednoglasno usvojilo predloge Predsjednika Nebojše Medojevića pa će samim tim poslanici PzP glasati za izbor nove Vlade.

Predsjedništvo PzP-a je takođe zadužilo šefa poslaničkog kluba te partije Branka Radulovica da pripremi plan zakonodavnih inicijativa u pravcu neophodnih političkih, institucionalnih i ekononskih reformi u skladu sa programom PzP-a.

Takođe, predsjedništvo PzP-a je zadužilo potpredsjednicu partije Branku Bošnjak da u dogovoru sa političkim subjektima koji obezbjeđuju većinu u parlamentu, nastavi pregovore sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem oko raspodjele mjesta "po dubini, koja bi, kako navode iz PzP-a, trebalo da pripadnu političkim partijama.

Medojević je objasnio članovima Predsjedništva "ozbiljne rezerve i zabrinutost" da ova Vlada neće sprovesti neophodne korjenite reforme koje bi trebalo da "demontiraju totalitarni sistem vladanja i naprave diskontinuitet".

Zbog toga je, ističu iz PzP-a, neophodno poslije šest mjeseci napraviti ozbiljnu analizu rada Vlade i donijeti adekvatne političke odluke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.