Rusija počela vakcinaciju vojnika protiv koronavirusa
Sergej Šojgu primio vakcinu

Preko 400.000 pripadnika organa odbrane čeka na primanje vakcine

Rusija počela vakcinaciju vojnika protiv koronavirusa

Rusija je počela vakcinaciju vojnika protiv novog koronavirusa, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Ukupno preko 400.000 vojnika treba da bude vakcinisano u okviru ove kampanje pokrenute u skladu sa naređenjem predsjednika Vladimira Putina, rekao je Šojgu u saopštenju vojske.

Do sada je vakcinisano preko 2.500 vojnika, a do kraja godine treba da se vakciniše njih 80.000, naveo je Šojgu, prenosi Beta.

Šojgu je početkom septembra rekao da se sam vakcinisao sa ruskom vakcinom Sputnjik V, koju je razvio centar za istraživanje Gamalej iz Moskve zajedno sa ministarstvom odbrane. Vakcina koju je Rusija registrovala ljetos je sada u fazi tri kliničkih proba i efikasnost joj je 95 odsto, naveli su njeni proizvođači.

Rusija, koja je četvrta u svijetu po broju zaraženih koronavirusom, iza SAD, Indije i Brazila, danas je zabilježila novi rekord od 27.543 slučaja zaraze koronavirusom u posljednja 24 časa i 496 umrlih.

Iako je Vladimir Putin nedavno ocijenio situaciju kao "zabrinjavajuću" za sada je isključen novi karantin na nacionalnom nivou da bi se izbjeglo zaustavljanje privrede, i Rusija računa na proizvodnju vakcina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.