Božović: Podgorička skupština izraz narodne volje za ujedinjenjem sa bratskom Srbijom

Božović: Podgorička skupština izraz narodne volje za ujedinjenjem sa bratskom Srbijom

Velika i slavna Mojkovačka bitka, kao primjer hristolike žrtve za svog bližnjeg i za slobodu, bila je uvod u oslobođenje Crne Gore i Podgoričku skupštinu, kao slobodan izraz narodne volje za ujedinjenjem sa bratskom Srbijom, poručio je ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

Božović je danas, na poziv Srpskog nacionalnog savjeta, prisustvovao izložbi dokumenata pod nazivom “Parlamentarizam u Crnoj Gori i dani ujedinjenja”.

Tim povodom on je istakao da sve ono što se dešavalo u istoriji treba da obilježimo poštovanjem relevantnih činjenica i da svako može imati svoj stav i odnos prema istini, ali da ih ne može mijenjati,  saopšteno je iz Ambasade Srbije u Crnoj Gori.

Božović se osvrnuo na to da istorija, kao učiteljica života, treba da nas uči da ono što je najbolje iz istorijskog pamćenja jednog naroda, jedne nacije, jedne epohe, izvlačimo kao najbolje iskustvo i to iskoristimo u ovim sadašnjim izazovnim vremenima, kao i u onim koja tek dolaze.

Smatra da sada dvije nezavisne države i članice Ujedinjenih nacija Srbija i Crna Gora treba da grade odnose na temeljima slavne istorije i prošlosti.

“Takva istorijska podsjećanja treba da nam služe da budemo braća, prijatelji, najbliže komšije, da budemo zajedno u ljubavi, da budemo okrenuti jedni ka drugima i da se međusobno poštujemo i pomažemo. Da gradimo bratske i prijateljske odnose, uvažavajući jasne i nepobitne činjenice, sa pravom da ih možda i različito gledamo, poimamo i tumačimo”, naveo je Božović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.