Veljović i Lazović na sastanku sa albanskim i kosovoskim kolegama

Trilateralni dogovor o pokretanju zajedničkih istraga u borbi protiv organizovanog kriminala

Direktor Uprave policije Veselin Veljović i pomoćnik direktora za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović su se danas, na incijativu crnogorske policije sastali sa kolegama iz albanske i kosovske policije.

Iz Uprave policije je saopšteno da su se Veljović i Lazović sastali sa Fatmirom Bajramijem iz Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala policije Kosova i sa Toninom Vocajem, pomoćnikom direktora za Sektor kriminalističke policije albanske policije.

Tema sastanka je bila konkretna saradnja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala.

Veljović je snažno podržao kontinuitet partnerskih odnosa sa policijskim službama  Albanije i Kosova i izrazio otvorenost i spremnost crnogorske policije da nastavi sa razvijanjem kvalitetnih i profesionalnih odnosa.

Tokom razgovora  Veljović je od predstavnika albanske i kosovske policije zatražio informaciju o tome da li raspolažu bilo kakvim operativnim i konkretnim saznanjima da bilo kom građaninu Crne Gore ili nosiocu odgovornih političkih funkcija prijeti opasnost od kriminalnih klanova i članova organizovanih kriminalnih grupa sa područja Albanije i Kosova, te da li je crnogorskim građanima ili političkim liderima bezbjednost na bilo koji način ugrožena.

Iz Uprave policije su saopštili da su predstavnici bezbjednosnih službi Albanije i Kosova jasno potvrdili da ne postoje operativna saznanja ili konkretne informacije o ugroženosti bilo kog crnogorskog građanina ili političkog lidera.

Konstatovani su značajni rezultati u sprečavanju ilegalnog prometa narkotika, sprečavanju svih oblika prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija i ciljanih potraga u odnosu na izvršioce teški krivičnih djela koje potražuju službe bezbjednosti.

Predstavnici tri policije su razgovarali o uspješno relazovanim dosadašnjim akcijama i o pokretanju novih zajedničkih operativnih aktivnosti te je iskazana puna spremnost da se obavještajne informacije koje se tiču efikasnije borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa razmjenjuju na dnevnoj osnovi.

Pomoćnik direktora Zoran Lazović je zajedno sa svojim saradnicima održao operativni sastanak sa predstavnicima delegacija albanske i kosovske policije gdje su dogovoreni dalji koraci u realizaciji zajedničkih operacija koje će pospješiti efikasnije sprovođenje kriminalističkih istraga teškog i organizovanog kriminala na teritorijama ove tri zemlje što će sveukupno doprinijeti regionalnoj bezbjednosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.