Završena adaptacija sportskog terena u naselju Kongo na Cetinju
Foto: Prijestonica Cetinje

Završena adaptacija sportskog terena u naselju Kongo na Cetinju

Prijestonica Cetinje i Ministarstvo sporta i mladih predali su danas građanima na upotrebu adaptirani sportski teren u naselju "Đuro Petrović“ (Kongo) na Cetinju.

Iz Prijestonice je rečeno da je riječ o projektu vrijednom oko 35 hiljada eura, koji je podrazumijevao adaptaciju terena, postavljanje tartan podloge i sportskog mobilijara za odigravanje košarkaških utakmica.

Oko terena je postavljena ograda kako bi se podloga i mobilijar zaštitili od vandala.

"Veoma smo zahvalni Ministarstvu sporta i mladih na profesionalnoj saradnji i podršci u obezbjeđivanju uslova za sport i rekreaciju mladih, ali i starijih rekreativaca i profesionalaca. Osim adaptacije sportske infrastrukture u Osnovnoj školi „Njegoš“, cetinjskoj Gimnaziji, vrtiću „Zagorka Ivanović“, naselju „Kongo“, posebno ističemo saradnju koja je rezultirala otvaranjem Omladinskog servisa u Centru za lokalni ekonomski razvoj i EU fondove“, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan.

On je istakao da je Ministarstvo u projekte na Cetinju uložilo više od 100 hiljada eura, te da posebnu zahvalnost duguje ministru Nikoli Janoviću koji je "imao razumijevanje i proaktivan odnos prema potrebama najmlađih stanovnika Prijestonice, ali i profesionalnih sportskih klubova.

"Od prvog dana naša saradnja bila je na izuzetnom nivou. U svoje i ime lokalne uprave zahvaljujem mu što je bio dostupan u svakom momentu, što je pažljivo pratio realizaciju svakog projekta i obezbjeđivao stručnu podršku prilikom donošenja važnih politika iz oblasti sporta i mladih na lokalnom nivou, ali i u drugim situacijama kada se ukazala potreba“, naveo je Kašćelan.

On je poručio da razvoj sportske i infrastrukture za rekraciju djece i odraslih ostaje visoko na listi prioriteta lokalne uprave, te da će, kako je i obećano, na više lokacija u gradu biti postavljena igrališta za djecu.    

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.