Bečić: Demokrate se o Vladi izjašnjavaju za vikend
Aleksa Bečić

"Moj stav je da Vlada mora biti izglasana"

Bečić: Demokrate se o Vladi izjašnjavaju za vikend

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je da je na Kolegijumu predsjednika Skupštine odlučeno da će sjednica Parlamenta sazvana za 2. decembar, na kojoj će se raspravljati i odlučivati o izboru nove vlade, trajati dva, najviše tri dana.

"Zbog velikog interesovanja poslanika da učestvuju u radu sjednice, dogovoreno da ona traje najmanje dva dana, odnosno srijedu i četvrtak, a da eventualno, ukoliko bude potrebno, njeno finale bude u petak", saopštio je Bečić i dodao da će u petak najkasnije završna obraćanja imali šefovi poslaničkih klubova, nakon čega bi se završno obratio i mandatar, i onda bi pristupili glasanju o programu i sastavu 42. vlade..

Predsjednik skupštine je naveo da je na Kolegijumu razgovarano i o formiranju radne grupe koja će pripremati predloga odluke o obrazovanju odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Bečić je rekao da je parlamentarna većina delegirala poslanike Danila Šaranovića i Radoša Zečevića kao predstavnike u radnoj grupi, dok će opozicija svoje kandidate dostaviti najkasnije do ponedjeljka.

"Treća tema na kolegijumu bila je inicijativa Unije slobodnih sindikata i Saveza sindikata Crne Gore kojom su tražili od Skupštine da najkasnije do kraja godine usvoji izmjene Zakona o radu", pojasnio je Bečić.

Sindikati kako je pojašnjeno, zajednički traže produženje roka za zaključivanje opšteg kolektivnog ugovora do 31. decembra naredne godine, a po važećem zakonu taj rok ističe samim krajem ove godine.

"Ukoliko ne bi došlo do izmjene Zakona u jednom članu postoji opasnost da bi nekoliko desetina hiljada radnika moglo dobiti otkaze", kazao je Bečić.

"Razumijevanje postoji, tako da vjerujem da će to biti još jedan akt koji će vlast i opozicija zajedno podnijeti, i gdje ćemo pokazati da u odnosu na pitanja gdje se vidi da je nesporan opšti i javni interes dolazimo do dogovora i rješenja", kazao je Bečić.

Odgovarajući na pitanja novinara kada će se Demokrate na svojim partijskim organima izjasniti o predloženom sastavu nove vlade koji je danas predstavio mandatar Zdravko Krivokapić, Bečić je rekao da nije imao vremena da se upozna sa tim predlogom.

"Svakako, vi znate moj stav i uvjerenje da će Crna Gora, na sjednici Skupštine sazvanoj za 2. decembar, dobiti novu vladu. To je moja jasna poruka organima naše partije, a Predsjedništvo će za vikend, na elektronskoj sjednici, donijeti konačnu odluku", kazao je Bečić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.