Injac nova ministarka odbrane: Jedini profesor bezbijednosti u Crnoj Gori, poznata u diplomatskim krugovima
Olivera Injac, nova ministarka odbrane

Profesorica na Univerzitetu Donja Gorica

Injac nova ministarka odbrane: Jedini profesor bezbijednosti u Crnoj Gori, poznata u diplomatskim krugovima

Olivera Injac, biće nova ministarka odbrane objavio je mandatar Zdravko Krivokapić. Injac je zaposlena kao profesorica na Univerzitetu Donja Gorica na odsjeku za humanističke studije.

Injac je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, 1999.godine, a postdiplomske studije je završila 2005.godine na Fakultetu političkih nauka. Magistrarski rad odbranila je na istoj univerzitetskoj jedinici, a doktorirala je na temu "Kulturološki aspekt medjunarodne bezbjednosti”, januar 2011.godine.

Na Centru za međunarodne studije i studije bezbjednosti “George Marshall”- Garmisch-Partenkirchen (Njemačka), završila je program studija bezbjednosti (Advanced Security Studies), a usavršavala se i na Institut za odbranu Ministarstva odbrane SAD (Defence Institute of Legal Studies)- Newport, Rhode Island , USA, završila program „Legalni aspekti borbe protiv terorizma“, prenosi portal Pobjeda.

U Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore radila je od 2000 do 2007. godine u Službi javne bezbjednosti-Uprava kriminalističke policije i Odjeljenje za analitiku, samostalni savjetnik-analitičar, 2000-2007.godina. Bila je savjetnik u Odjeljenju za međunarodnu policijsku saradnju, Uprave policije. 

Na Univerzitetu Donja Gorica, zaposlena je od 2008. godine, kao profesor na predmetima iz bezbjednosti.  

Injac je kako je rekao mandatar Zdravko Krivokapić, jedini profesor bezbjednosti u Crnoj Gori.

To što je zaposlena na Univerzitetu Donja Gorica, za Krivokapića nije važno, jer kako kaže, on ne gleda je li univerzitet državni ili privatnim već gleda ko je šta radio.

"Injac je napisala veliki broj radova i učestvovala je u izradi stratgeoja bezbjednosti, ne kao pripadnik DPS nego kao ekspert. Prepoznataje kao neko ko je jedinstven i ne možete da nađete u tom dijelu nekog ko može da se poredi sa njim", rekao je Krivokapić.

Injac, kako je kazao, govori dva jezika.

"To je mjera koju treba da iskažemo kada su u pitanju integracije i u dijelu koji se tiče diplomatija, jača je nego što se čini", objasnio je Krivokapić.

Injac, tvrdi mandatar, prepoznata je u Briselu i u drugim mjestima koji su prepoznati kao mjesto saradnje sa NATO.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.