Bošković: Đukanović je politički autoritet u Crnoj Gori bez premca
Predrag Bošković

"DPS nakon kongresa izlazi jači i spreman za nove izbore"

Bošković: Đukanović je politički autoritet u Crnoj Gori bez premca

Predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović je politički autoritet bez premca u Crnoj Gori - kazao je ministar odbrane Predrag Bošković odgovarajući na pitanje da li očekuje promjene u rukovodećoj strukturi DPS-a nakon kongresa 23. januara.

"Kada dođu prijedlozi iz baze sagledaćemo koje su mogućnosti i potrebe, ali DPS je toliko puta do sad pokazao da je moderna partija koja se ne boji ni kadrovskih ni programskih promjena", istakao je Bošković.

Siguran je, dodaje, da će DPS nakon kongresa izaći jači i spreman za nove izbore.

"Slažem se sa svojim kolegama jer je predsjednik Đukanović politički autoritet bez premca u Crnoj Gori. Mislim da može još puno da da, ne samo DPS-u, već i Crnoj Gori kojoj je neophodno da bude pravilno usmjerena što se tiče vanjsko-političkih prioriteta. Kao i svaki put do sada Đukanović će znati da izvaga šta je najbolje ne samo za DPS već i za drzavu Crnu Goru, jer kao što ste vidjeli puno puta do sad, DPS je uvijek na prvo mjesto stavlje interese građana, a ne partije", zaključio je Bošković, prenosi portal "Pobjeda".

Komentarišući najavu da bi vlasnik kompanije Cerovo Goran Đurović mogao biti novi ministar odbrane kazao je da svom nasljedniku želi puno sreće u daljem radu.

"Svom nasljedniku želim puno sreće i prije svega dobro zdravlje, ali i da nastavi ono što smo radili, a to je podizanje kvaliteta i ono što danas ovdje počinjemo - i poboljšanje, ne samo uslove rada već i sve ono što je bitno za vojsku, a to je socijalni status svakog pripadnika Vojske. Nadam se da će te aktivnosti biti nastavljene, a kad su u pitanju vanjsko-politički prioriteti ne sumnjam da će oni ostati nepromijenjeni", rekao je Bošković.

Bošković je rekao da su počeli radovi na rekonstrukciju dva sledeće objekta u kasarni Masline.

Jedan objekat je, kako je rekao, za potrebe bataljona a drugi za objekat vojne policije.

"Sada smo krenuli u rekonstrukciju druge dvije zgrade, jedna će biti namijenjena za četu vezu druga počasnoj gardi I vojnom orkestru tako da zaokružujemo infrastrukruu kasarne masline I vojsci obezbjeđujemo kud I kamo bolje uslove za rad", rekao je Bošković navodeći da se radovi sprovode u saradnji sa kompanijom Bemaks.

Nakon toga, nastaviće se, kako je rekao, sa daljom vaaloziacijom ovog prostora, rekonstrukcijom petog objekta, koji je, kako je rekao, predviđen za vojni hotel gdje bi se smještale strane vojne delegacije kada gostuju u Crnoj Gori.

Rekao je I da je trenutno u fazi izrade detaljuni projekat nove zgrade Generalštaba koji će takođe biti smejšten u kasarni maslinama.

"To je potvrda da predano radimo na realizaciji jednog od prioriteta nakon modernizacije oružanih snaga", dodao je Bošković.

Bošković je kazao da se na radi samo u kasarni Masline, već i na svim lokacijama, kako bi se prilagodili potrebama onoga što jedna mala moderna vojska treba da ima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.